От утре, 29 септември, започва поетапното изключване на електрозахранването на обекти

...
От утре, 29 септември, започва поетапното изключване на електрозахранването на обекти
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО започва преустановяването на електрозахранването на ВиК Добрич и ВиК Шумен

От на следващия ден, 29 септември, започва поетапното изключване на електрозахранването на обекти на ВиК Добрич и ВиК Шумен. За интервала 09:00 – 11:00 часа без електрозахранване ще останат част от административните здания на двете сдружения в градовете Добрич, Шумен, Генерал Тошево и Шабла. Крайната мярка се подхваща според оповестения към този момент график. Съоръженията, осигуряващи водоподаването, няма да бъдат наранени от спирането. Преустановяването на електрозахранването се постанова поради дълг от 10,5 млн. лв. за употребявана електрическа енергия. Въпреки поетия ангажимент за покриване на отговорностите, досега няма осъществено заплащане към фирмите от групата на ЕНЕРГО-ПРО Варна. От 30 септември се усилва интервалът за спиране на зареждането, както и нараства броят обекти на ВиК сдруженията, които ще бъдат изключени. Графикът може да бъде анулиран единствено при цялостно погасяване на отговорностите на двете водоснабдителни сдружения. В края на предходната седмица ЕНЕРГО-ПРО заявява подготвеност да анулира прекъсването на електрозахранването на ВиК Добрич и ВиК Шумен при съблюдаване на сделката.

 

След десетки взаимни отстъпки и подписани съглашения за разсрочване през годините, които не бяха изпълнени от ВиК Добрич и ВиК Шумен, ЕНЕРГО-ПРО бе насила да пристъпи към крайната мярка за планувано спиране, с цел да избегне натрупването на нови отговорности. Ръководството на електроснабдителното сдружение мощно се надява този път, след намесата на принципала Министерство на регионалното развитие, казусът с изплащането на насъбраните задължения да бъде позволен, с цел да може да продължи обикновено да извършва своите оперативни действия според лицензионните си отговорности.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР